Scrisoare pentru un căine mucho și bun

Doi ani cu tine, doi ani de nebunii, doi ani de bune și rele

Astăzi se împlinesc exact doi ani de când tu, Phantom, ai devenit oficial ghidul meu, în această “junglă urbană.”

Sincer, am atâtea de spus despre noi, despre relația pe care în timp, am construito alături de tine, dar mă gândesc să le pun pe hârtie, și să publicăm o tentativă de cărticică, ca lumea să știe toate cele bune dar și dificultățile noastre.

Cum am ajuns să vreau un câine ghid?

Efectiv, dintr-o poveste, unde erau descriși acești câini, și ceea ce fac ei. Evident, într-un mod mai fantezist, că așa sunt poveștile, dar am început să caut oameni care dresează astfel de câini. După multe căutări, am dat de ei, Angel Dog, mici, sărăcuți, dar care schimbă în mai bine viața noastră.

Care sunt schimbările pe care tu le-ai adus în viața mea?

În primul rând, prin prezența ta, am o viață aproape așa cum mi-o imaginam, referitor la independența în deplasările mele.

Pe de altă parte, m-ai ajutat să-mi identific adevărații și falșii prieteni.

“socotesc că trebuie să fiu acceptat cu câinele meu, acolo unde sunt iubit cu adevarat. Dacă nu este primit câinele, înseamna că nu sunt iubit in deajuns, pentru ca să se înțeleagă, ca nu e vorba de un câine oarecare, ci de ghidul meu. Un ghid foarte liniștit și discret, care de cele mai multe ori, se ascunde sub masă, sau se vâră langă mine și rămâne culcat ore intregi, cât e nevoie.

E drept, ca mi-au fost închise uși, dar prin intermediul ghidului meu, am obținut prieteni adevarați”

Cât despre interacțiune, De când te am pe tine, am cunoscut atâta lume, cât nu am cunoscut în 12 ani de școală.

M-ai făcut mai îndârjit în a-mi cere drepturile, dar și mai îndrăzneț în interacțiunea cu oamenii din stația de autobus, sau atunci când ne mai rătăceam.

Într-un mod aproape obiectiv, spun că nu toți nevăzătorii trebuie să fie proprietari ai unui câine ghid, doar o parte din ei, datorită responsabilității,și a implicării.

M-ai învățat să trăiesc clipele atunci când vin, să profit la maximum de orice situație, pentru că da, așa trăiești tu.

Ai rămas același câine nebun, care teoretic, avea șanse aproape nule de a-ți îndeplini această misiune. Pari tu liniștit, dar când te apucă, ținete bine, tată!

Am învățat multe lucruri de la tine, cel mai important dintre ele fiind iubirea față de om. Nu voi putea niciodată iubi cum iubești tu, dar totuși, încerc.

Cât mai mult timp împreună, câine mucho. Atât pentru cățele, cât și pentru inimile domnișoricilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *