Unii Șoferi de la Tursib tot nu au înțeles că un câine ghid nu are nevoie de botniță…

Întorcându-mă cu mijlocul de transport în comun acasă, mă trezesc că șoferul vine la mine și mă întreabă:”Auzi Domne, acesta este câine însoțitor?” îi răspund afirmativ și începe:Păi totuși, de ce nu are botniță, legea vă obligă la așa ceva, dacă vine cineva și-l calcă pe coadă, automat o să-l muște câinele dumneavoastră”
Hmmm, conform legislației, botnița este obligatorie doar pentru următoarele rase de câini :potrivit Ordonanţei de Urgenţă Nr. 55 din 30 aprilie 2002: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele
morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, precum şi câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller,
Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.
Ce nu înțeleg eu, mai presus de faptul că acest șofer nu a acceptat explicațiile mele că, în cazul în care se întâmplă ceva, eu sunt responsabil, nu dânsul.
Văd cu puțină dezamăgire că Încă, în România, oamenii se ocupă și de problemele altora. Frate, dacă tu ești angajat ca șofer, fă-ți treaba și atât. Lasă controlorii să mă tragă la răspundere dacă încalc legea, nu te băga tu, neinvitat de nimeni și mai ales în plus.
Pe de altă parte,dacă ar fi izbucnit un scandal în autobuz, fac pariu că tipul ăstă nu și-ar fi mișcat fundul de pe scaun.
PS. Haideți oameni buni, să ne vedem de atribuțiile noastre și atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *