În restaurantul Union, Din Sibiu, Lumea se teleporteaza!! Mai ales șefii!

Astăzi, la prânz, mergând și eu împreună cu prietena mea și cu Phantom să mâncăm ceva, am decis să vizităm localul Union, din piața mică, din Sibiu.
Intrăm pe ușă, când managerul restaurantului afirmă:”Nu aveți voie cu câinele aici”. Încerc să vorbesc cu omul, mă chinui să îi explic despre legislație, ordonanțe, ordin imperativ, dar nimic.
Face o afirmație ce m-a lăsat frustrat și destul de nervos. „Să știți domnule, că eu îmi pot alege clientela, eu dacă nu vreau să servesc un arab sau un englez, nu-l servesc, acesta este un loc privat. De altfel, dumneavoastră veniți cu acest câine de pe strada, de unde stiu eu ca nu a luat ceva pureci de afara?”
Hai, zi, să-ți trăiască restaurantul!
Pe bune?? Poți să-ți alegi tu clientela? asta cred și nu cred! Da, se aplica în cazul anumitor tipuri de oameni precum: cei sub influiența alcoolului/ a drogurilor, dar cam atât.
Cât despre arabi și alte naționalități, ce să zic băiete, cred mai de grabă că este oarecare discriminare aici, fie că vrei să recunoști sau nu.
În fine, ai niște idei cam cretinuțe. De altfel, să nu uităm că, un loc public este structura unde se adună mai mult de două persoane, este considerat loc public nenea.
În fine, mă așez la masă, comandam,etc.
Îi spun dupa Ospătarului să-i transmită șefului ei să-mi ofere în scris că dânsul nu e de acord cu câinele utilitar în restaurantul lui.
Când… Ce să vedeți… Șeful auzind de scris, gata, a dispărut!
Răspunsul a fost:Îmi pare rău, dar șeful meu a plecat.
Unde a plecat stimată doamna? în camera alăturata, s-a teleportat atât de brusc?
Este incredibil oameni buni, cum românii știu ei specialiștii să-și dea cu părerea despre tot și nimic.
Este cu atât mai incredibil, cum oamenii și în special ăștea cu portofelul gros și mâna mare nu respectă legea.
Este uimitor și de apreciat cum un om cu studii superioare nu știe despre câinele ghid și știe bătrâna de 70 de ani de la plăcintărie.
Este minunat, cum mama îi explică ficei ei că acesta este un câine ghid, „îl ajută pe domnul nevăzător să se deplaseze”.
Ca și o concluzie, Stați liniștit domnule administrator, o să vă mai onorez cu plăcuta mea prezență și a câinelui meu,”plin de pureci”
PS. Câți oameni nu intră murdari pe picioare în restaurant?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *