Posibilitatea de a asculta jurnaliști intrați în pâinea meseriei

Fiind invitați de o doamnă profesoara de la U.L.B.S. la un worckshop, cu entuziasm m-am înscris pe listă. Aveam posibilitatea ca zece persoane să participe la această activitate. Activitatea avea loc undeva în cartierul Turnișor,în orașul Sibiu. Nu știam foarte multe detalii despre această activitate, era clar că vom merge să ascultăm istorisiri ale jurnaliștilor de investigație, din Sibiu și din alte părți.

Prima parte a constat în prezentarea internetului, dacă acesta este prietenul sau dujmanul nostru. O foarte bună întrebare, privind cu atenție subiectul jurnalismului de investigație. Cu privire la acest subiect, am aflat foarte multe lucruri utile, cu privire la securitatea propriilor computere.

Un student din germania, tocmai pe subiectul jurnalismului de investigație, care era foarte bine pregătit în domeniul securității ne-a arătât detalii despre acest subiect.

Am uitat să precizez, numele acestui workshop a fost:”internetul, prietenul sau dujmanul tău?”

Partea a doua a activității a constat în venirea în fața noastră a jurnalistului Marian Chiriac, la prezentarea căruia am reușit să stau foarte puțin, așa că nu pot să vă spun foarte multe lucruri.

Trec la ziua de vineri, când au venit jurnaliști din Orașul Sibiu.

Primul Prezentat a fost Trăian Deleanu, care ocupă funcția de redactor șef adjunct la Turnul Sfatului.

Acesta ne-a istorisit câteva dintre experiențele lui, cu privire la jurnalismul de investigație.

Prezentă a mai fost și o reprezentantă a primăriei Sibiu, Mirela

gligore.

Și a mai fost un jurnalist de La Turnul Sfatului TV, al cărui nume nu mi-l mai amintesc.

S-a discutat în general despre relația presă public, instituții publice/ presă, primării presă. A fost interesant faptul că opiniile au fost din ambele părți, atât din partea reprezentantei primăriei cât și a jurnaliștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *