întâlnire cu studenții, Dragoș pătraru

De specificat este că:

Până acum două săptămâni, eu nu știam de acest jurnalist. Dar, de când am aflat de el, îl urmăresc cu respect, pasiune și nu în ultimul rând cu sufletul la gură.

Tocmai ce am ajuns acasă, de la evenimentele cu Jurnalistul care activează momentan la digi24.

Pătraru este acel tip de jurnalist ce are o emisiune one man show. El nu lucrează singur, pentru emisiunea „Starea nației” în spatele acestui titlu mai activează încă 9 oameni.

În cadrul acestui eveniment, noi ca studenți am avut una dintre cele mai mari posibilități din tot anul.

Eu, am văzut această întalnire ca pe ceva extraordinar, prin prisma faptului că i-am putut adresa orice întrebare, a stat în fața noastra, deschis ca o carte, oferindu-ne posibilitatea să aflam secretele meseriei de jurnalist, greutățile, seriozitate, umor,etc.

Tot astăzi, Dragoș și-a lansat cartea „Starea Nației” unde se află printate textele din emisiunea sa.

Onest, special si comic, jurnalistul a oferit posibilitatea și publicului larg să-l vadă, să-l întrebe și nu în ultimul rând, să-i cumpere cartea și să primească și câte un autograf.

În cadrul emisiunii prezentate de el, scopul principal este „evidențierea derapajelor instituțiilor publice”.

Dorinta lui Dragoș după fiecare emisiune constă ca fiecare telespectator să-si pună o întrebare pe care nu și-a pus-o înainte de a deschide televizorul. El consideră că scopul presei este de a apăra cetătenii, de a sanctiona cât mai dur „Derapajele realizate de către instituții”.

„presa este vocea publicului, presa este portavocea prin care cuvintele oamenilor ajung acolo unde trebuie”, spune Pătraru. Fie că unele posturi de radio sau televiziune își îndeplinesc aceasta misiune mai mult sau mai puțin, scopul emisiunii prezentate de el este de a pune oamenii să-și pună cât mai multe întrebări referitoare la subiectele zilei.

 

Cât despre învățaturile extrase din această zi plină de așteptare și întrebari, doresc să mă rezum la:

Nu orice știre este ceea ce pare,

Nu tu ești cel mai deștept,

Înconjoară-te de oameni mai deștepți decât tine, astfel, vei avea mult de învățat.

Nu este o rușine să-ți spui opinia dar, contează cum ți-o expui.

Pentru a avea succes, Întreabă-te de ce ai ajuns să studiezi o facultate? Din pasiune, sau doar din obligație, sau, pentru a nu sta acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *